Spolu s Fakultou prírodných vied UCM vám prinášame pokračovanie cyklu prednášok Veda v cenTTre. Povieme si o geneticky modifikovaných rastlinách, ich prínosoch a rizikách.
V rámci prednášky sa dozviete kedy hovoríme o geneticky modifikovaných rastlinách, akým spôsobom sa pripravujú a aké sú súčasné trendy v tejto oblasti.
- aké sú výhody a potenciálne riziká, ktoré s nimi súvisia?
- ako sa stavia ku geneticky modifikovaným rastlinám Európska únia?
- ako je to s ich pestovaním a uvádzaním na trh vo svete a v Európskej únii?
- ako sa bežný spotrebiteľ môže presvedčiť, či daný produkt obsahuje resp. neobsahuje zložky pochádzajúce z geneticky modifikovaných organizmov?
Doc. Ing. Jana Moravčíková, PhD.
aktuálne pôsobí na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave.
Venuje sa výskumu v oblasti rastlinných biotechnológií.
Zameriava sa na štúdium procesov prebiehajúcich v rastlinách v podmienkach environmentálneho stresu s využitím genetického inžinierstva rastlín.